Huis voor dialoog en herbronning
Header

Wie we zijn

De Lichtbron, Huis voor Dialoog en Herbronning, is een organisatie met vrijwilligers en professionelen die, in de loop van 23 jaar, vele verschillende activiteiten hebben georganiseerd waarbij een authentiek contact centraal staat.

Open staan voor nieuwe ervaringen, leren uit fouten, elkaars talenten ontdekken, levenservaringen delen, kortom van elkaar leren en samen projecten waar maken.

Het huis dat 15 jaar leeg stond, werd met hart en ziel gedurende driee jaar gerenoveerd en omgetoverd tot een mooie, warme en gezellige thuis. Deze realisatie staat symbool voor wat enthousiaste samenwerking mogelijk maakt.

Ons team van vrijwilligers biedt gratis open ontmoetingen aan voor ieder die nood heeft aan een openhartige babbel op dinsdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag en woensdagavond. Hier kan ieder die wil langs komen genieten van open gesprekken over allerlei thema’s uit het dagelijks leven.

Daarnaast organiseren vrijwilligers allerlei activiteiten ontmoetingen, creatieve namiddagen, wandelingen, concerten, herbronningsdagen,….

Als vrijwilligers willen wij samen een plek creëren waar ieder het beste van zichzelf kan ontdekken en doorgeven. In de samenwerking groeien we als mens met vallen en opstaan en leren elke dag bij via een authentieke dialoog. We trainen in het ware partnerschap op vele vlakken.

In de loop der jaren is Equilibrio ontstaan, een trainingscentrum onder begeleiding van Geneviève Cooreman waar je je relatievaardigheden leert ontwikkelen. Meer info vind je op www.equilibrio.be

 Binnenwandelen en ontdekken

Ook ik wandel binnen,
soms als vrijwillige bezoeker,
meestal als bezoekende vrijwilliger.
Met altijd iets omhanden,
maar nooit te druk.
Ook ik leer tijdens ieder bezoek
Soms op eigen aanvraag
Meestal volledig onverwacht
Door wat er zich afspeelt
Door wat er verteld wordt
Door wat ik daarbij voel
En door daarover te spreken

Ook ik wandel soms buiten,
Zonder mijn hart te luchten,
Met 1000 vragen en een zwaar gemoed.
Soms niet wetende hoe te handelen
Een beetje gedeprimeerd of piekerend
Zoek ik dan wat verstrooiing
In een boek of andere activiteiten
Soms is dit een vlucht
Soms een manier om even afstand te nemen
Om daarna inzicht te verkrijgen

Ook ik wandel daarna weer binnen
En spreek iemand aan
Want door mijn hart te luchten
Mijn gevoelens te delen
Komt er bevrijding en verandering
Want hoe kan iemand anders weten
Wat er in mij omgaat wanneer ik niets vertel?