Huis voor dialoog en herbronning
Header

Samenspel tussen bio-logica en psycho-logica

Leer je eigen genezende vaardigheden ontwikkelen!

Onze lichamelijke klachten en onze ziektes zijn signalen van ons lichaam die verwijzen naar onopgeloste innerlijke conflicten. Wie de moed heeft en de vaardigheden ontwikkelt om zijn/haar emotioneel leven te ordenen en te beheren kan de weg van de zelfgenezing gaan.

Tijdens deze drie dagen verkennen we onze innerlijke wereld en onze specifieke blokkades.

De groep biedt herkenning en sociale ondersteuning. Ieder zet de stap die hij/zij op dat ogenblik kan zetten.

Een aandachtsvolle begeleiding en ondersteuning maken de weg gemakkelijker.

Voor diegenen die bereid zijn de innerlijke reis te wagen doorheen pijn, gemis, eenzaamheid naar bevrijding en overgave.

Cursus data: In Augustus 2013, data volgen.

Waar: De Lichtbron vzw

Prijs: wordt nader bepaald

(Indien de prijs een belemmering zou zijn, kan hier over gesproken worden)

Inlichtingen en inschrijving:Geneviève Cooreman

Psychotherapeute werkende vanuit antroposofie, gestalt, psychosofia, psychosynthese, multidimensionele psychologie, psycho-energetica, totale biologie en mindfulness.

Tijdens werkdagen tussen 8 en 9 uur of 17 en 18 uur.

Tel. 03 322 47 43

Getuigenis:

Transgenerationeel geheugen

De dagen voor de lezing van Geneviève over Transgenerationeel  geheugen was ik in gedachten heel sterk  bezig met de kinderen en vooral dan met de jongste van 7. Die dagen was zij heel erg lastig, als ik haar iets vroeg deed zij het pertinent niet of precies het tegenovergestelde. Ook op school  waren er voortdurend conflictjes met haar juf of met andere kinderen, zij deed ook kinderen pijn en in de feestzaal schreef zij haar naam in grote letters op de muur…

Tijdens de lezing vertelde Geneviève o.a. dat de periode rond de conceptie en alles wat de moeder en de vader in die periode beleven van zeer groot belang is voor het kind. In gedachten ging ik dus terug naar die moeilijke periode voor en tijdens de zwangerschap en na de geboorte van onze jongste dochter. De hele verdere dag bleven mijn gedachten rond deze periode hangen en ik was ervan overtuigd dat ik er met de kinderen over moest praten. De vraag was niet of, maar op welke manier en wanneer.

Tijdens het avondeten zei mijn jongste dochter plots: “Mama, moet jij eens niets vertellen over de les van vanmorgen, iets grappigs of zo?”   Ongelooflijk hoe kinderen precies hun vinger kunnen leggen op de dingen die er op dat moment om hen heen spelen, bewust of onbewust, expliciet of diep binnenin verborgen.

Nadat ik van die vraag bekomen was, begon ik dus te vertellen: “Nee, niets grappigs, maar Geneviève vertelde dat als er iets heel ergs gebeurt, je dan ziek kan worden.”

Ik vertelde dat het heel erg moeilijk was tussen papa en mama toen A. in mijn buik zat. E. onze oudste dochter, kreeg  in die periode voortdurend oorontstekingen, alsof zij haar oortjes toestopte voor wat er gebeurde, het allemaal niet wilde horen. En dat P., onze zoon, erg ziek was geweest met aanhoudende hoge koorts, het was niet duidelijk wat hij precies had…

De kinderen zaten stil te luisteren en P. zei: “Mama, dat weet ik nog, toen heb jij mij gewiegd in je armen terwijl je boven op de overloop liep en dan zo de logeerkamer in en dan weer in mijn kamertje…”

A. vroeg: “En ik, ben ik dan ook ziek geweest?” “Nee, niet ziek, maar terwijl  Geneviève vertelde, dacht ik aan jouw nachtmerries.” “Tja, die blijven maar komen, hé.” “Ja, misschien is dat wel omdat mama heel erg bang is geweest  toen jij in mijn buik zat, jij moet dat ook gevoeld hebben…”  Met een ernstig gezicht knikt ze, ze “weet” duidelijk waarover ik spreek.

Dan vertelde zij een mop. Daarna kreeg ik een knuffel en ging ze buiten voor haar slakje zorgen. P. kwam me een knuffel geven: ”Mama toch al die zorgjes.”

E. zei niets.

Een week lang had A. geen nachtmerries en sliep zij de hele nacht door. Haar gedrag thuis en  op school verbeterde zienderogen en haar sociale contacten liepen een stuk vlotter.

вот описание Рекламное агентство SeoTop уже более 7 лет успешно занимается разработкой и продвижением сайтов. Среди наших клиентов – известные украинские и российские компании. Звоните!