Huis voor dialoog en herbronning
Header

Vrijwilligers

Profiel

Profiel van de kandidaat-vrijwilliger:

Geïnteresseerd zijn in mensen, open en eerlijk communiceren, bereid zijn steeds bij te leren en bewust te worden van zichzelf en eigen beperkingen durven voelen en benoemen.

Vorming van vrijwilligers

Vrijwilligers volgen een vorming van tien avonden gespreid over een schooljaar. We starten in september tot in juni. De avonden zijn interactief en bieden thema’s aan als: zelfbeeld, zelfreflectie, waarden, omgaan met wrevels, gezonde katalysator zijn bij roddels, actief leren luisteren, …

Ondertussen loop je stage in de werking.

Geïnteresseerden volgen de cursus: “het partnerschapsmodel in praktijk”.

We zoeken ook vrijwilligers die willen zorg dragen voor ons mooie huis. Poetsers en klussers zijn welkom.

Ken je iets van computers, mailing en website beheer of wil je jezelf daarin bekwamen: ook jij bent welkom!

Getuigenissen

Wat is er mooier dan te luisteren naar iemands verhaal, iemand die je voorzichtig meeneemt in zijn wereld van wanhoop, verdriet en vreugde; iemand die je diep binnenin raakt en die bij het afscheid nemen je dankt voor het stille vertrouwen.

*

Vrijwilliger zijn in De Lichtbron is voor mij zeer waardevol: ik mag en kan leren tussen mensen. Het is een mogelijkheid om meer, dieper, echter mens te worden in relatie en contact met mensen.

*

Vrijwilliger zijn? Mensen ontmoeten, beluisteren, respecteren, vanuit hun anders zijn. Mogen ervaren hoe zij hier hun levenskracht herontdekken.

Анонимайзер-одноклассники.ру anonymizer-odnoklassniki.ru еще Лучший анонимайзер для одноклассников