Huis voor dialoog en herbronning
Header

Dans, ja dans

Ontdek jezelf via dans en muziek

Je leert je eigen ritme vinden, je lijf meer bewonen, je gevoelens in je beweging uiten, samen plezier beleven en je bezieling uitdansen op allerlei muziek. Op deze manier neemt je levensenergie toe. Allerlei soorten muziek bieden ons verschillende gevoels- schakeringen die onze leefwereld verruimen. Na vele dynamische bewegingen krijgt onze tederheid de kans om bij stille muziek te trillen. Elke les is een nieuwe reis in de ruimte en een ervaren van kracht en vrijheid.

 

Wanneer

Elke dinsdagnamiddag van 14 tot 15.30 uur
(Niet tijdens schoolvakanties)

Startdata: 15 september 2015 – 12 januari en 12 april 2016

 

Begeleiding en inlichtingen

Geneviève Cooreman, psychotherapeute en levenslang bezig met dans en creativiteit
03 322 47 43 (8-9 uur en 17-18 uur)

 

Prijs

12 euro per les
10 euro als er per reeks betaald wordt

 

 

Danservaring

Reeds vele jaren was ik op zoek naar een cursus dans. Ik kreeg folders aan van dans die me echt interesseerde, maar meestal was het te ver af of te laat ’s avonds dus bleef het bij een verlangen.

7 jaar geleden leerde ik de dans in Wijnegem bij Geneviève kennen. In het begin was het wat wennen, maar met de jaren is het een ankerpunt geworden in mijn leven.

We beginnen met het lichaam goed los te maken en te aarden op Afrikaanse muziek. Eerst enkel ritme, nog geen melodie. Daarna neemt Geneviève ons mee langsheen verschillende muziek uit verschillende culturen, zodat het telkens een beetje een reis is doorheen verschillende werelden en we telkens andere aspecten ontdekken bij het dansen op variërende muziek. We drukken met ons lichaam uit wat we voelen, en dat is telkens anders en voor iedereen uniek. Het gebeurt dat er tijdens de les gevoelens naar boven komen en dat krijgt dan zijn bedding. Naar het einde toe wordt de muziek intiemer en we ronden af met een trage meditatieve beweging in een kring rond het licht van een kaars. De stilte die daarop volgt is van een zeldzame kwaliteit.

Ik ervaar de dans als zeer heilzaam in mijn leven en ik ben dan ook heel blij dat ik de kans heb dit te mogen meemaken. Nadien is er nog tijd voor een tas koffie of thee en een babbel, alvorens ik terug naar huis fiets, weeral fit voor een nieuwe week.

Beatrice

бесплатный клавиатурный шпион ActualSpy к примеру кейлоггер