Huis voor dialoog en herbronning
Header

Filmavond op donderdag 23.02 – The children of Huang Shi

februari 3rd, 2017 | Posted by Leen Daneels in Nieuws

In samenwerking met de parochie Wijnegem en het gemeenschapscentrum ‘t Gasthuis bieden we een filmreeks aan waarin de inhoud een centrale plaats krijgt. Deze films worden kort ingeleid. Daarna volgt een uitwisseling van ervaringen onder begeleiding van Geneviève Cooreman.

The children of Huang Shi, het schitterende verhaal achter één van de dapperste reddingsmissies aller tijden

Film
1937: George Hogg is als journalist in het door Japan bezette China op zoek naar primeurs en spannend nieuws. Op een gevaarlijke trip door bezet gebied wordt hij gevangen genomen door de Japanners. De dappere verzetsrijder Chen redt hem uit de gevangenis en stuurt hem richting een klooster in de provincie Huang Shi, dat een jongensweeshuis voor oorlogswezen blijkt te zijn. Hoewel de jongens in eerste instantie niets van George moeten weten, wordt George als snel een vriend en leraar voor hen. Wanneer de Japanse bezetters in 1944 het weeshuis steeds dichter naderen maken Hogg, Chen en Lee en dapper plan om de jongens in veiligheid te brengen. Wat volgt is een barre en gevaarlijke voettocht dwars door bergen van China. Deze tocht is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Startuur: 19u30
Locatie: Gemeenschapscentrum ’t Gasthuis – Turnhoutsebaan 199- 2110 Wijnegem
Prijs: 5 euro

Tot dan!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.